Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Δήλωση του Β.Αποστόλου για τις αυξήσεις των διοδίων& την ποινική δίωξη των αυτοδιοικητικών του Ωρωπού.

Δήλωση του βουλευτή Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλη Αποστόλου και Υποψήφιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, σχετικά με τις αυξήσεις των διοδίων και την ποινική δίωξη των αυτοδιοικητικών του Ωρωπού:

«Ενώ οι Έλληνες πολίτες ζουν καθημερινά τις οδυνηρές επιπτώσεις της μνημονιακής πολιτικής της συγκυβέρνησης, μέσα από την ανεργία, τις συνεχείς μειώσεις μισθών και της γενικότερης κρίσης που πλήττει τη χώρα μας, έρχεται ακόμα ένα μέτρο, αυτό της αύξησης των διοδίων, για να τους δώσει τη χαριστική βολή.

Οι ληστρικές αυξήσεις της τάξης του 60% που επιβλήθηκαν από την προηγούμενη Τετάρτη στα διόδια δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στους μόνιμους κατοίκους και επαγγελματίες των περιοχών, οι οποίοι δε θα μπορούν να μεταβούν καθημερινά στη δουλειά τους. Τη στιγμή μάλιστα που δεν παρατηρείται βελτίωση στην ποιότητα και την ασφάλεια του οδικού δικτύου.

Ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρυσοχοϊδης εξαπατά τους Έλληνες πολίτες, όταν ο ίδιος πριν από τρεις μήνες, με την υπογραφή των νέων συμβάσεων για τους οδικούς άξονες, διαβεβαίωνε ότι δεν θα γίνουν αυξήσεις στα υπάρχοντα διόδια. Τελικά αυτό που διαπραγματεύτηκε ήταν μόνο οι αποζημιώσεις προς τους εργολάβους αλλά και η ληστρική νέα αύξηση των διοδίων.

Αποκορύφωμα όλων αυτών των ισοπεδωτικών πολιτικών, αποτέλεσαν οι αθρόες συλλήψεις του Δημάρχου Ωρωπού, Γιάννη Οικονομάκου, αντιδημάρχων της περιοχής, δημοτικών συμβούλων και πολιτών, όταν κινητοποιήθηκε ολόκληρη η Δημοτική Αρχή Ωρωπού και πάνω από 1500 κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρόμενοι για τα εξαντλητικά νέα μέτρα που επιβλήθηκαν στην περιοχή τους.

Η επιβολή των διοδίων αποτελεί μία πράξη περαιτέρω λεηλασίας των κατοίκων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Αντικρίζουν καθημερινά τόσο τους σταθμούς όσο και τα χρηματικά ποσά να πληθαίνουν, ενώ ήδη εδώ και χρόνια έχουν προκαταβάλλει τεράστια αντίτιμα διοδίων για την κατασκευή των αυτοκινητόδρομων.

Ζητάμε να αποσυρθούν οι παράλογες αυξήσεις των διοδίων και ταυτόχρονα να εξεταστούν οι μειώσεις των σταθμών σε όλους του οδικούς άξονες και το καθεστώς παραχώρησης των αυτοκινητόδρομων.
Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των κατοίκων και προειδοποιούμε την Κυβέρνηση να μην επιμείνει στην προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων τους.»


Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Επίσκεψη του Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε κ. Jiohannes Hahn στην Περιφ.Στ. Ελλάδας






Επίσκεψη του Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής της Ε.Ε κ. Jiohannes Hahn στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας –Συναντήσεις εργασίας με τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά στα γραφεία της Περιφέρειας και στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σημαντικό γεγονός για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η επίσκεψη και συνάντηση του Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής της ΕΕ κ. Jiohannes Hahn με τον Περιφερειάρχη Κλέαρχο Περγαντά, την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στη Λαμία.



Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Αποστόλου , δήλωση για τα αγροτικά

Δήλωση του Βαγγέλη Αποστόλου, Βουλευτή Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ και Συντονιστή της Επιτροπής Ελέγχου του Κυβερνητικού Έργου για ζητήματα αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με αφορμή τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τα αγροτικά ζητήματα


Πρεμιέρα Αποστόλου με συνέντευξη Τύπου .


«Βρισκόμαστε μπροστά σε δύο μεγάλες μάχες. Η μία είναι η μάχη των ευρωεκλογών. Η μάχη αυτή είναι σημαντική γιατί έχει μεγάλη πολιτική σημασία. Επί της ουσίας θα είναι ένα δημοψήφισμα για την Ελλάδα που ξεθεμελιώνεται από τα Μνημόνια. Και ο ελληνικός λαός θα έχει την ευκαιρία με την ψήφο του να στείλει ένα συντριπτικό μήνυμα αντίστασης και αλλαγής. 

Εξίσου πολιτική και κρίσιμη, όμως, θα είναι και η μάχη στις Περιφέρειες. Την ξεκινάμε σήμερα απο την έδρα της περιφερειας, τη Λαμία. Για μας θα είναι και μάχη αξιών και εποχών. Οι δύο αντίθετοι πόλοι, γιατί πάντα στις μάχες τα στρατόπεδα είναι δύο, θα είναι το παλιό και το καινούργιο. Τώρα πια το νέο ταυτίζεται, ανεξαρτήτως ηλικίας, με τη νέα πολιτική συνείδηση που αργά και σταθερά αποκτούν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Στις εκλογές αυτές η σύγκρουση των δύο κόσμων θα εκφραστεί με έναν και μοναδικό τρόπο, την επιλογή των ψηφοφόρων μπροστά στις κάλπες.

Ήδη τα δείγματα ότι αυτή η σύγκρουση σιγά - σιγά παίρνει σάρκα και οστά, δόθηκαν από τις πρώτες δημοσκοπήσεις. Οι Έλληνες δεν άγονται και φέρονται πια από τα μεγάλα κανάλια της τηλεόρασης, δεν καθοδηγούνται από εφημερίδες με παλαιοκομματικές νοοτροπίες, δε φοβούνται τους κομματικούς στρατούς.

Παλιότερα, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, κάθε υποψήφιος των μεγάλων κομμάτων εξουσίας υπολόγιζε σε μηχανισμούς που ξυπνούσαν από τη χειμερία νάρκη, και σε λίγο χρόνο κατάφερνε να μαζέψει σταυρούς, να βολέψει κόσμο σε επί τούτου δημιουργηθείσες θέσεις, να πουλήσει και να αγοράσει πολιτική συνείδηση. Δεν γίνεται όμως τώρα πια αυτό και κυρίως δεν το αναζητάει ο σύγχρονος Έλληνας ψηφοφόρος.


Η περιφερειακή Αυτοδιοίκηση πρέπει να λειτουργεί και μακριά από στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις. Γιατί τα Τοπικά και Περιφερειακά κέντρα πρέπει να λειτουργούν και θα διαθέτουν ισχυρή συμμετοχή, επαρκή θεσμική δυνατότητα και μια κοινωνία πολιτών παρούσα και δρώσα. Μόνον έτσι η αποκέντρωση με αυτοδιοίκηση μπορεί να αποτελέσει έναν αποφασιστικό παράγοντα για την ενίσχυση της αξιοπιστίας της πολιτικής και της αποτελεσματικότητας της διαχείρισης των πόρων, πράγματα που αποτελούν ένα βασικό ζητούμενο σήμερα.

Ακόμη ένα ζητούμενο για την υπηρέτηση της περιφερειακής συγκρότησης της Στερεάς Ελλάδας είναι να υπάρξουν εκείνες οι πολιτικές που θα στοχεύουν στη περιφερειακή ανάπτυξη και σύγκλιση των Περιφερειακών Ενοτήτων. Γι αυτό τα ζητήματα που αναφέρονται στο στρατηγικό σχεδιασμό της ανάπτυξης πρέπει να σχετίζονται άμεσα με την αποκέντρωση.
Σε αυτή τη μάχη θέλουμε να συμπορευθούμε με πρόσωπα που τα διακρίνει η εντιμότητα, η συνέπεια, η φρέσκια σκέψη και κυρίως η διάθεση για δράση. Οι συνδυασμοί που θα συγκροτηθούν δεν θα πέφτουν φυσικά από τον ουρανό. Θα είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τα τεράστια κοινωνικά προβλήματα, θα είναι σε στενή επαφή με τον κόσμο και τα ριζοσπαστικά τους προγράμματα, θα έχουν προκύψει από την επαφή και την αντιπαράθεση με τα πραγματικά προβλήματα. 

Καταθέτω σήμερα 5 βασικές προτεραιότητες – δεσμεύσεις μας για τη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: 
1)Μετάβαση από την περιφέρεια της ανεργίας στην περιφέρεια της εργασίας, της επανεκκίνησης της οικονομίας, της βιώσιμης ανάπτυξης, της αλληλεγγύης.
2)Ανασυγκρότηση στους τρεις τομείς της οικονομίας, πρωτογενής,μεταποίηση,τουρισμός-πολιτισμός, βελτιώνοντας την ανταγωνιστικότητα της σε προϊόντα και υπηρεσίες.
3)Ενίσχυση των καινοτόμων πολιτικών στην Περιφέρεια με εναλλακτικές και οικολογικές πολιτικές, αποκαθιστώντας το περιβάλλον και προστατεύοντας τους φυσικούς πόρους. 
4)Δημιουργία μιας ανοικτής περιφέρειας, με ταυτότητα, με πόρους και αρμοδιότητες, μια περιφέρεια που θα δίνει τις ίδιες ευκαιρίες σε όλες τις κατηγορίες του πληθυσμού και
5)Διεύρυνση της θεσμικής λειτουργίας εστιάζοντας στην συμμετοχή του πολίτη, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας πολιτικές αποκέντρωσης, δημιουργώντας νέους θεσμούς και δομές στην περιφέρεια.

Η κάλπη των Περιφερειών θα αποτελέσει ταυτόχρονα κι ένα πραγματικό δημοψήφισμα ενάντια στη κυβέρνηση του μνημονίου και της υποτέλειας που στραγγαλίζει την αυτοδιοίκηση. Γι αυτο και η νίκη στα δυο αυτά δημοψηφίσματα, δηλαδή των περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών, θα είναι ιστορική θα είναι καταλυτική. 
Θα είναι νίκη του λαού μας, νίκη της δημοκρατίας.
Σας διαβεβαιώνω οτι ξεκινώ αυτή τη μάχη με πολύ κέφι.»

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ,Ομιλία για ΑΔΜΗΕ-ΔΕΗ


Ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ, Βαγγέλης Αποστόλου, και Συντονιστής Αγροτικής Πολιτικής της Κ.Ο, τοποθετείται  στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση του σ/ν του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής: «Ρύθμιση θεμάτων της ΑΔΜΗΕ Α.Ε.».