Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Bελτίωση του δρόμου Χόχλια – Βράχα – Κορίτσα Κλειστου Ευρυτανίας

Υπογράφηκε, μεταξύ του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά και του αναδόχου του έργου, η σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για την βελτίωση της βατότητας - ασφαλτόστρωση του δρόμου Χόχλια – Βράχα – Κορίτσα Κλειστού, προϋπολογισμού 3.800.00 € και ποσού σύμβασης 2.444.825 €.

Πρόκειται για τμήμα μήκους 15 χιλιομέτρων της επαρχιακής οδού Καρπενήσι – Στένωμα – Αγία Τριάδα – Χόχλια – Βράχα – Κλειστού – Όρια Ν. Καρδίτσας, που βρίσκεται στην βορειανατολική περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας

Η σημασία και η προτεραιότητα αυτού του έργου για την Ευρυτανία είναι γνωστή, αφού πρόκειται για μια μεγάλη παρέμβαση, που σε συνδυασμό με άλλα οδικά έργα στην περιοχή συντελούν στην άρση της απομόνωσης των ορεινών περιοχών και αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Με την παρούσα εργολαβία θα γίνουν βελτιωτικές παρεμβάσεις στα 15 χιλιόμετρα του υφιστάμενου χωματόδρομου (διαπλατύνσεις, τεχνικά και έργα απορροής ομβρίων, αντιστηρίξεις κ.λ.π.) και κυρίως μετά την οδοστρωσία θα ασφαλτοστρωθεί και θα σημανθεί ο δρόμος, αναβαθμίζοντας κατά πολύ τις συνθήκες κυκλοφορίας στην περιοχή.

Όπως επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντας : «Προχωρούμε στην υλοποίηση μιας οδικής παρέμβασης, που δημιουργεί σύγχρονες συνθήκες προσπέλασης, αίρει την απομόνωση της βορειονατολικής περιοχής της Ευρυτανίας και ικανοποιεί τις ανάγκες των πολιτών. Παράλληλα με την υλοποίηση και άλλων σημαντικών έργων οδοποιίας, που χρηματοδοτούνται από τα προγράμματά μας, αποσκοπούμε στην ουσιαστική βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας στην Ευρυτανία.
Στόχος μας είναι να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα και να δουλέψουμε αποτελεσματικά, παράγοντας έργο χρήσιμο σε κάθε περιοχή της Στερεάς Ελλάδας»



Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

MΗΝΥΜΑ ΠΕΡΓΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΛΕΑΡΧΟΥ ΠΕΡΓΑΝΤΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Το ξεκίνημα κάθε νέας μαθητικής χρονιάς, σηματοδοτεί μια καινούργια αρχή για μαθητές, γονείς, δάσκαλους και καθηγητές. Σηματοδοτεί μια διαδρομή πλούσια σε εμπειρίες, γόνιμη σε γνώση, δημιουργική σε στόχους και προσδοκίες.

Όπως κάθε χρόνο, και η φετινή χρονιά, φέρνει στο προσκήνιο όλες τις προκλήσεις της μεταβατικής και δύσκολης εποχής που ζούμε. Προκλήσεις σύνθετες, που τόσο οι μαθητές, όσο και οι εκπαιδευτικοί, πρέπει να τις αντιμετωπίσουν επικεντρώνοντας στο να οικοδομηθεί καλύτερο σχολείο, πιο ουσιαστική παιδεία, θεμελιακές αξίες, βαθύτερες κοινωνικές αρχές.

Κάθε σχολική χρονιά είναι ένας νέος δυναμικός δρόμος, ένας δρόμος με σκοπό να διαμορφώσει μια παιδεία με κέντρο τον άνθρωπο. Κάθε χρόνος οικοδομεί τα θεμέλια για να μπορέσει η ελληνική κοινωνία να γίνει σύγχρονη, υγιής, με κριτική σκέψη, με άποψη, με συλλογικότητα.
Σήμερα, πιο πολύ από άλλες φορές, έχουμε ανάγκη, να αντιληφθούμε το σχολείο σαν αφετηρία για να φτιάξουν οι νέες γενιές έναν κόσμο με ανθρώπινο πρόσωπο, για να αλλάξουν ότι χρειάζεται να αλλαχθεί, για να προχωρήσουν σταθερά και να πετύχουν περισσότερα και καλύτερα για τον τόπο μας και την κοινωνία.
Σήμερα έχουμε πιο πολύ ανάγκη από ένα ξεκίνημα πιο αισιόδοξο, πιο δημιουργικό, πιο γόνιμο. Γι΄αυτό το ξεκίνημα, γι΄αυτή τη σχολική χρονιά εύχομαι σε όλους – μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς – καλή αρχή, με δύναμη και υγεία.