Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ Η ΑΓΑΠΗ !

Ένας αγρότης πουλούσε κουταβάκια. 
Έφτιαξε λοιπόν μια πινακίδα κι όπως έβαζε το τελευταίο καρφί, 
αισθάνθηκε κάποιον να τον τραβά από το μανίκι.
Γύρισε κι είδε ένα μικρό αγόρι.
''-Κύριε, θέλω να αγοράσω ένα κουταβάκι" είπε το αγόρι.
Ο αγρότης σκέφτηκε λίγο και απάντησε.
-"Ξέρεις, αυτά τα κουταβάκια είναι από πολύ σπουδαίους γονείς 
και στοιχίζουν πολλά χρήματα."
Το αγόρι χαμήλωσε το κεφάλι για ένα λεπτό. Μετά έβγαλε 
από τη τσέπη του μερικά κέρματα... τα έτεινε στον αγρότη και ρώτησε:
- "έχω αυτά τα χρήματα. Φτάνουν για να αγοράσω ένα κουταβάκι;"
Ο αγρότης έβγαλε ένα σφύριγμα και στη στιγμή πετάχτηκε από το σκυλόσπιτο η μαμά σκύλα κι από πίσω της τρέχοντας πέντε γούνινες μπαλίτσες. 
Το αγόρι τα κοιτούσε με μάτια γεμάτα ευτυχία. Ξαφνικά, είδε μια ακόμα γούνινη μπαλίτσα να έρχεται προς το μέρος τους, ακολουθώντας όμως με μεγάλη δυσκολία τα άλλα κουτάβια. Σερνόταν και αγωνιζόταν να τα φτάσει.
-"Αυτό θέλω" είπε το αγόρι...
- "Μα δεν μπορείς να πάρεις αυτό" είπε ο αγρότης.
"Δεν θα μπορέσει ποτέ να τρέξει και να παίξει όπως τα άλλα κουτάβια"...
Το αγόρι έσκυψε και σήκωσε το μπατζάκι του παντελονιού του αποκαλύπτοντας δύο ατσάλινες λάμες να συγκρατούν το πόδι του 
και να καταλήγουν σε ένα ειδικό παπούτσι...
- "Βλέπετε κύριε" είπε το αγόρι, ούτε κι εγώ μπορώ να τρέξω πολύ καλά και θα χρειαστεί στη ζωή του κάποιον να τον καταλαβαίνει"...
Ο αγρότης με δάκρυα στα μάτια έσκυψε, πήρε το κουτάβι και το απόθεσε στην αγκαλιά του αγοριού.
-"Πόσο κάνει;" ρώτησε ο μικρός.
-"Τίποτα δεν κάνει...ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΕΤΑΙ Η ΑΓΑΠΗ" είπε ο αγρότης...

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Προικοσύμφωνο του 1671!



Ένα απίστευτο ντοκουμέντο από τα αρχεία της Νομαρχίας Κυκλάδων, δείγμα του πώς γίνονταν τα προικοσύμφωνα το 17ο αιώνα!
Από τα αρχεία της Νομαρχίας Κυκλάδων  το ακόλουθον προικοσύμφωνον.
Εν έτει 1671 μηνί Ιανουαρίω ημέρα δεκάτη εν Σύρω.
εν ονόματι της Αγίας Τριάδος και της Κοκκίνης προστάτιδος της νήσου Σύρου Προκοσύμφωνον της πρώτης μας κόρης και της θυγατρός του Κωστάκη και της Σμαράγδας και της μακαρίτισσας της γυναικός μου Πιπινίτσας ήτις θα πάρη νόμιμον σύζυγον τον Ντεμογιαννάκη του Κωνσταντάκη της Πιπινίτσας Πηνελόπης Βαρβαρίτσας.
Και εγώ και η μακαρίτισσα η γυναίκα μου Πιπινίτσα δίδομεν την συγκατάθεσίν μας εις το να πάρη η κόρη μας Κατή, νόμιμον σύζυγον και να τον έχη να τον νέμεται μέρα νύκτα, τον Ντεμογιαννάκη Μανωλάκην του Κωνσταντάκη και της Πιπινίτσας Πηνελόπης Βαρβαρίτσας.
Εν πρώτοις δίδομεν από τα φύλλα της καρδιάς μας την ευχήν να τρισευτυχήσουν και να πολυχρονίσουν.
Δεύτερον δε τέσσαρα εικονίσματα το πρώτον ευς ξύλον δυνατόν και χονδρόν δύο δάκτυλα και τα άλλας εις αχιβάδα.
Τρία υποκάμισα τα δύο μικρά και το ένα μεγάλο, δύο μικρά αποκατινά (εσώβρακα) παστρικά, ατρύπητα και ολόγερα.
Δύο μισοφόρια ολόγερα και μπουγαδιασμένα.
Ενάμισυ ζευγάρι κάλτσες εως ότου να γίνη ο γάμος έχη καιρόν να πλέξη και την άλλη για να γίνουν δύο ζευγάρια.
Ενα φουστάνι από τσίτι ριγωτό, άλλο ένα από σακονέτα της μακαρίτισσας της γιαγιάς μου.
Ενα μανδύλι του λαγιού και δύο μανδοσαλάμια
Μια φασκιά για τα καλορίζικα
Δύο ζεύγη παπούτσια το ένα μπαλωμένο
Σαράντα πήχες βρακοζώνα και μετά τον θάνατο του παπού μας άλλη τόση.
Του γαμβρού μια σκούφια να την φορή βραδιά παρά βραδιά δια να μη του τρυπήση γρήγορα.
Δύο τσουκάλια κάστρινα της καραίτισσας της γιαγιάς μου
Δύο φλιτζάνια του καφέ χωματίνια.
Το αμελέτητο με δύο χέρια νεροπαστρικό και άπιαστο
Τρεις βελόνες της κάλτσας.
Ένα ζάρφι χωματένιο
Ενα στρώμα μπαλωμένο της μακαρίτισσας της γιαγιάς μου από φύλλα καλαμόφυλλα.
Ενα λύχνο χωματένιο και άλλον έναν από ντενεκέ
Ενα κλειδί
Μια ψυράγγα (χωράφι) ίθα με μιά παλέστρα του γαϊδάρου
Τρία ρεάλια, πέντε παράδες και επτά άσπρα.
Κοντά με όλα αυτά που τους κάμαμεν τους νοικοκυραίους της Σύρου την μίαν κάμαραν του σπιτικού που καθούμαστε και άμα πεθάνω εγώ και ο παππούς της Κατής όλο το σπίτι.
Ακόμη δε και αυτά 2 κόττες ένα πετεινό, είκοσι αυγά, ένα κόσκινο, μία μπιρμπιτσέλια σπητίσια μακαρόνια, και αν προφθάσουμεν θα κάνουμε άλλα τόσα.
Δέκα οκάδες ελιές και πέντε οκάδες χαμάδα, 2 βάζα κάπαρι, δύο ντουζίνες χήνους, σαράντα κοπόνια κρομμύδια όλα αυτά να τα κάμουν θάλασσα να τρών και να πίνουν όλο το οκταήμερο γαμβρός και νύμφη και όλο το συμπεθεριό και οι ποιό κοντά γειτόνοι.
Εις τον γαμβρόν, την Κατή με τα ούλα της.

Ο πενθερός
Κωνσταντάκης της Σμαράγδας
Εν Σύρω τη 10 Ιανουαρίου 1671

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Αβάσιμος ο αριθμός περί 7.000 επίορκων



Δεν υπάρχει εμπλοκή στις συζητήσεις με την τρόικα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν κάποιες ενστάσεις των εκπροσώπων των δανειστών, κυρίως για θέματα που αφορούν τον προγραμματισμό των επόμενων κινήσεων από το υπουργείο, σε ό,τι αφορά τη διαθεσιμότητα και τους επίορκους, επισημαίνουν συνεργάτες του υπουργού Αντώνη Μανιτάκη.
Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Μανιτάκης τονίζει ότι το υπουργείο του «σε στενή και αγαστή συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει την επιτάχυνση και διεύρυνση των διαρθρωτικών αλλαγών στη δημόσια διοίκηση, που έχουν ήδη δρομολογηθεί».
Επίσης, εκτιμά πως είναι φυσικό αυτή την περίοδο ο σχεδιασμός να επικεντρώνεται στο σχήμα της κινητικότητας 25.000 υπαλλήλων, ενώ, ταυτόχρονα επισημαίνει ότι «αμετάθετος στόχος του υπουργείου παραμένει η ταχύτερη δυνατή ορθολογική ανακατανομή και ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού, παράλληλα με την αναγκαία μείωση των οργανικών θέσεων και την κατάργηση αυτών που πλεονάζουν».
Ο κ. Μανιτάκης προσθέτει ότι «ο ποσοτικός στόχος της μείωσης του αριθμού των απασχολουμένων στον δημόσιο τομέα πρέπει να συνδυάζεται με την ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης, και αυτό φροντίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».
Όσον αφορά το θέμα με τους επίορκους και την απομάκρυνσή τους, στελέχη του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης υποστηρίζουν ότι ορίστηκαν, πλέον, τα νέα πειθαρχικά συμβούλια (με τη συμμετοχή δικαστικών), θα επισπευσθούν οι διαδικασίες και σύντομα θα υπάρχουν αποτελέσματα.
Παράλληλα, σημειώνουν, με έμφαση, ότι ο αριθμός των 7.000 επίορκων, που θα πρέπει να απολυθούν άμεσα είναι αβάσιμος. Επιπλέον, αναφέρουν ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για την απόλυση επίορκων υπαλλήλων.

Συνελήφθησαν 15 επιχειρηματίες για χρέη προς το δημόσιο



Συνελήφθησαν 15 επιχειρηματίες για χρέη προς το δημόσιο
Δεκαπέντε επιχειρηματίες συνελήφθησαν τις τελευταίες δύο ημέρες στην Αττική για χρέη προς το δημόσιο. Μεταξύ αυτών είναι ο επιχειρηματίας επίπλων Σιλβεστρίδης και ο γιος του, 70 και 36 χρόνων, οι οποίοι συνελήφθησαν στη Μεταμόρφωση για μη καταβολή οφειλών ύψους 294.213,92 ευρώ ο καθένας.
Στη Νέα Μάκρη συνελήφθη 83χρονος ημεδαπός, διαχειριστής εμπορικής εταιρείας, για μη καταβολή ατομικών οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 2.216.922,49 ευρώ.
Στη Νέα Ιωνία συνελήφθη 86χρονη ημεδαπή, ομόρρυθμο μέλος εταιρείας, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 783.313,00 ευρώ.
Στο Χολαργό συνελήφθη 77χρονη ημεδαπή, ομόρρυθμο μέλος εταιρείας, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 674.549,52 ευρώ.
Στην Αγία Παρασκευή συνελήφθη 54χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή ατομικών οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 624.235,95 ευρώ.
Στην Κηφισιά συνελήφθη 73χρονος ημεδαπός, Διευθύνων Σύμβουλος εταιρείας, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 424.557,53 ευρώ.
Στην Αθήνα συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 46 και 44 ετών, ομόρρυθμα μέλη εταιρείας, για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο ύψους 308.277,51 ευρώ έκαστος.
Στο Μαρούσι συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εταιρείας, για μη καταβολή εισφορών στο ΙΚΑ ύψους 185.004,07 ευρώ.
Στην Πεύκη συνελήφθη 55χρονος ημεδαπός, νόμιμος εκπρόσωπος επιχείρησης, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 174.250,76 ευρώ.
Στη Νέα Φιλαδέλφεια συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων για μη καταβολή ατομικών χρεών προς το Δημόσιο ύψους 127.268,82 ευρώ.
Στο Νέο Ψυχικό συνελήφθη 45χρονος ημεδαπός, ως διαχειριστής εταιρείας ανταλλακτικών και εμπορίας, για μη απόδοση Φ.Π.Α. ύψους 85.749,64 ευρώ.
Στην Πεύκη συνελήφθη 55χρονη ημεδαπή, διαχειρίστρια εταιρείας, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 75.032,00 ευρώ.
Στη Νέα Ερυθραία Αττικής συνελήφθη 74χρονος ημεδαπός, διευθύνων σύμβουλος ανώνυμης εταιρείας για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 75.032 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Eυτυχώς που δεν έχουμε μία αλλιώς  δεν την γλυτώναμε ....αλλά μήπως μέσα είναι καλύτερα !

Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης !!!


Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος βρέθηκε στο εδώλιο για συνέργεια σε υπόθεση επίθεσης και ληστείας εις βάρος πολίτη, από άγνωστους δράστες, το 2007. Η εμπλοκή του στην υπόθεση προέκυψε έπειτα από κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα η οποία είπε στις αρχές ότι οι δράστες αμέσως μετά την επίθεση διέφυγαν με αυτοκίνητο το οποίο ανήκε στον νυν βουλευτή.
Στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του δικαστηρίου πριν απαλλάξει από τις κατηγορίες τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής είπε: «Το όλο κατηγορητήριο σε βάρος του Ηλία Κασιδιάρη στηρίζεται στη μαρτυρία της πανεπιστημιακού κυρίας Μαρία Βαβαγιάννη, η οποία, όμως, ήταν αποδυναμωμένη, καταθέτοντας ενώπιον του δικαστηρίου.
Όλοι μας κάνουμε λάθη. Η μαρτυρία της δεν απαντά σε βασικά ερωτήματα της απλής λογικής. Δε μπόρεσε η μάρτυρας να επιβεβαιώσει ότι οι δράστες διέφυγαν με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, που φέρεται να ανήκε στον Ηλία Κασιδιάρη».
«Μέχρι σήμερα τα τσοντοκάναλά σας με έλεγαν ότι είμαι ληστής, μαχαιροβγάλτης και εγκληματίας. Εγώ από την πρώτη στιγμή έλεγα ότι είμαι αθώος. Σήμερα η δικαιοσύνη είπε ότι είμαι αθώος. Τρίβω στα μούτρα σας αυτή την απόφαση, στα αφεντικά σας, στους εργολάβους σας, στους καναλάρχες και στους θλιβερούς πολιτικούς μας αντιπάλους, που πολλοί θα ήθελαν σήμερα η Χρυσή Αυγή να είναι στο περιθώριο. Όμως, είμαστε εδώ. Είμαστε πανίσχυροι και πολύ σύντομα θα είμαστε κυρίαρχοι». Αυτές ήταν οι πρώτες δηλώσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ο οποίος για ακόμη μία φορά προκαλεί, λίγα μόλις λεπτά μετά την αθώωσή του.
Η αίθουσα του μονομελούς εφετείου κακουργημάτων ήταν γεμάτη από υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, καθ' όλη τη διάρκεια εκδίκασης της υπόθεσης, ενώ τα μέτρα ασφαλείας ιδιαιτέρως αυστηρά. 
 Η είδηση της αθώωσης του Ηλία Κασιδιάρη, έγινε δεκτή με ζητοκραυγές από τα μέλη του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου, τα οποία πανηγύρισαν την απόφαση του δικαστηρίου φωνάζοντας το γτνωστό τους σύνθημα, «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή».Να σημειωθεί πως η υπόθεση εκκρεμούσε πριν ο Ηλίας Κασιδιάρης εκλεγεί βουλευτής. Για να δικαστεί απαιτήθηκε η άρση της βουλευτικής του ασυλίας, την οποία και ο ίδιος ζήτησε.